oldalpaneles - Dr. Kovács István fogszakorvos oldalpaneles - Dr. Kovács István fogszakorvos

oldalpaneles

Lézeres gyökértömés

A lézer gyulladás- és fájdalomcsökkentő, elpusztítja a baktériumokat a gyökércsatornában, ezért egy ülésben befejezhető a gyökértömés. A lézer lezárja a mikroszkópikus csatornákat (dentintubulusokat), így később sem alakul ki fertőzés. A gyökércsúcs körül a csontsejteket szaporodásra serkenti, az ott lévő góc műtét nélkül meggyógyul. A szaggatott üzemmódban alkalmazott dióda lézerrel a kezelések gyorsan és igen hatékonyan elvégezhetőek. A 200 µm-es üvegszállal a gyökércsatorna sterilizálható, azonnal egy ülésben elvégezhető a gyökértömés.

oldalpaneles

Első lépésben kitisztítjuk a fogban lévő üreget és feltárjuk az ideget.

Második lépésben a fertőzött szöveteket eltávolítjuk, a gyökércsatornát tágítjuk (VDW RECIPROC). A digitális röntgenkép (SCANORA) és az Apex lokator (RAYPEX 6 – VDW GmbH ) segítségével meghatározzuk a csatornák számát, alakját, hozzávetőleges hosszát. 

Harmadik lépés a lézer kezelés. A gyökércsatornát kiszárítjuk. A lézerszálat bevezetjük a csatornába és aktiváljuk, folyamatosan körkörös mozgást végezve kifelé húzzuk. Ezt az eljárást háromszor végezzük. Kevésbé fertőzött esetekben egy ülésben a végleges gyökértömés elkészíthető.

Közepesen fertőzött vagy erősen váladékozó csatornák esetén kb. 3 nap múlva ismételt lézerkezelést célszerű végezni. Általában a második – vagy harmadik – kezelést követően a gyökércsatorna klinikailag sterilként kezelhető és a végleges töméssel ellátható. Az első lézeres kezelést követően azok a baktériumok, melyek mélyebben elhelyezkedve nem kaptak még teljes pusztulásukhoz elegendő intenzitású lézer fényt, nem pusztulnak el, csupán károsodnak, a következő fertőtlenítő öblítés és a lézeres kezelés hatása elegendő a teljes mértékű elpusztításukhoz.

oldalpaneles

Kérdése van?

Elérhetőségek

+36 / 20 – 941 6305
+36 / 34 – 739 451

2800. Tatabánya,
Mártírok út 16. földszint

Nyitvatartás:

Hétfő, szerda, csütörtök:
15:00 – 19:00

Kedd, péntek:
9:00 – 14:00

 

Áraink

1 gyökércsatornájú fog15.000 Ft
2 – 3 gyökércsatornájú fog20.000 Ft