Fogkő-eltávolítás

Plakk és fogkő

Megnyerő mosolyunkban nagy szerepet játszik fogainak és ínyünk állapota, a fogkő pedig esztétikai hiba és egészségügyi kockázat. Az elszíneződött fogak és a kellemetlen lehelet oka legtöbbször a fogkő a felelős. Fehér fogak, egészséges fogíny, üde lehelet a rendszeres fogkő-eltávolítással és helyes fogápolási szokásokkal könnyedén elérhető, hogy a mindennapokban is megőrizze megnyerő mosolyát.

Fogkő eltávolítás

A fogplakk

Feltűnés nélkül a fogak felületén, a nyálból kicsapódó fehérjeréteg tapad meg. Ebben a szinte észrevehetetlen bevonatban telepednek meg a szájüregben élő mikroorganizmusok. Néhány óra vagy néhány nap múlva megjelenik a fogak felszínén ez az eleinte áttetsző, majd halványan elszíneződő összefüggő lepedék, a fogplakk. A lepedék baktériumai egy sor veszélyes anyagot termelnek, amelyek a károsak a fogzománc számára, valamint fogínygyulladást okoznak.

Ultrahangos fogkő-eltávolítás

A fogkő-eltávolítás többféle módon történhet, de minden esetben fogorvos vagy dentálhigiénikus segítségére van szükség. Az ultrahangos fogkő-eltávolítás során a vizet permetező, ultrahangon rezgő fej hatására leválik a fogkő a fog felszínéről úgy, hogy a zománc nem sérül. Ezután egy pasztával csillogóan fényesre polírozzuk a fogak minden felszínét, hogy lelassítsuk az újabb lerakódást. Forisek Andrea dentálhigiénikus a szájhigiéniai kezeléseket nagyfokú empátiás szségével, gyorsan és fájdalommentesen végzi. Örömmel és precízen végzett munkája miatt pácienseink bátran keresik fel őt a féléves fogászati kontrollkezelés alkalmával, és bizalommal ajánlják őt családtagjaiknak, barátaiknak is.

 

A fogkő

A fogkő úgy jön létre, hogy a nyálban előforduló ásványi anyagok a foglepedékben (plakkban) kikristályosodnak. Nem csak a látható helyeken rakódik le, vagyis az íny felett, hanem alatta is! A fogak megfelelő tisztításával a már kialakult fogkövet nem tudjuk eltávolítani. A fogkő egyéni ritmusban alakul ki, így vannak, akiknél gyakrabban, vannak, akiknél ritkábban van szükség a fogkő eltávolításra. Mindenki szeretne megszabadulni tőle, hiszen a fogkő által milliárdnyi baktérium él a szájban, melynek nyilvánvalóan következményei vannak a teljes fogazatra nézve.

Szájápolási tanácsok

Dentálhigiénikus kolléganőm segítségével bemutatatjuk a helyes fogmosást, a fogköz-tisztítást, nyelvtisztítást és ínyápolást is. A kezelés során segítünk hatékonyabbá tenni az otthoni szájápolás technikáját, így később ritkábban kell kezelést igénybe venni. Megkönnyítjük a megfelelő termékek kiválasztását, megtanítjuk azok rendszeres és helyes használatát, már kisgyermekkortól elkezdve.

Kérdése van?

Elérhetőségek

+36 / 20 – 941 6305
+36 / 34 – 739 451

2800. Tatabánya,
Mártírok út 16. földszint

Nyitvatartás:

Hétfő, szerda, csütörtök:
15:00 – 19:00

Kedd, péntek:
9:00 – 14:00

 

Áraink

Fogkő-eltávolítás10.000 Ft/alkalom