Ínysorvadás kezelése

A lézeres tasakkezelés

Első lépésben érzéstelenítésben végezzük el az alap szájhigiéniai kezelést, az ultrahangos fogkő-eltávolítást, illetve a fogak polírozását.

Második lépésben érzéstelenítésben megtisztítjuk a fogínytasakokat. A fogorvos megtisztítja, lesimítja a szabaddá vált gyökérfelszínt, a kialakult fogínytasak falait. Ez a parodontológiai küret.

Ínysorvadás kezelése

Harmadik lépésben érzéstelenítésben, lézersugárral átpásztázzuk a gyökérfelszínt, a tasak alját, és oldalfalait. A lézersugár hatására a tasak mélyén megbúvó baktérium telepek, gyulladásos szövetek elpárolognak. Egy-egy fog körül 2-3-szor 20 másodpercig pásztázunk a lézersugárral.

A kezelés után

A baktériumszám csökkenésével a krónikus gyulladás csökken illetve megszűnik. A csontot bontó folyamatok is csökkennek, illetve leállnak. Az eltűnt csont nem épül újra, de a megmaradt csont megőrizhető, feszes íny alakítható ki a fog körül. 

Már 3-4 nap múlva jó eredmény tapasztalható (a gyulladás jelentős csökkenése, az ínyszél letapadása, a tisztítható terület és a vérzés megszűnése), de az újrafertőződés miatt három kezelés szükséges, heti egy alkalommal.

Megfelelő szájhigiénia

A megelőzésben fontos szerepet játszik a rendszeres, félévenkénti szűrővizsgálat, évente fogkő-eltávolítás és a megfelelő szájápolási szokások.

Ínysorvadás kezelése
Ínysorvadás kezelése

Kérdése van?

Elérhetőségek

+36 / 20 – 941 6305
+36 / 34 – 739 451

2800. Tatabánya,
Mártírok út 16. földszint

Nyitvatartás:

Hétfő, szerda, csütörtök:
15:00 – 19:00

Kedd, péntek:
9:00 – 14:00