Esztétikus tömések

A helyi érzéstelenítés 2 %-os Septanest oldattal történik, injekció formájában. Az érzéstelenítés után kb. tíz perccel kitisztítjuk a fogakból az elszuvasodott részeket. Amennyiben a kialakított üreg mélysége nagy, alábéleljük a tömést, egy szigetelő réteget helyezünk el a tömés és a fog állománya közé, az utólagos érzékenység elkerülése végett. Ezután a felszíneket 30 másodpercig 37 %-os foszforsavval kezeljük, amit ugyanannyi ideig vízzel öblítünk, majd egy vékony ragasztóréteg (bond) után a tömést rétegenként felépítjük. Ezeket a rétegeket, egyenként UV lámpával világítjuk meg, ennek hatására megkeményedik a tömőanyag. A tömések felszínét korrigáljuk, hogy a fogak tökéletesen érintkezzenek egymással. Ezután a kész felületet polírozzuk, hogy olyan selymes fényt kapjon, mint a fog!

Esztétikus tömések

A tömőanyag

Kizárólag esztétikus fogtöméseket készítünk, amelyek színben teljesen megegyeznek a fog színével, gyakorlatilag észrevehetetlenek.
Az esztétikus fogtömés behelyezéskor lágy, UV fény hatására válik kemény anyaggá.
A folyékony műanyag mátrixban elképesztően apró, nanométeres, kerámia- és üvegszemcsék vannak. Egy 450 µm-es, kék fényt kibocsájtó UV lámpa hatására, a tömőanyagban, a fotoiniciátor megindítja a kémiai kötést, a szilárdulást. Az eredmény, fogszövet keménységű, élethű, fogszínű tömés.

Esztétikus tömések
Esztétikus tömések

Kérdése van?

Elérhetőségek

+36 / 20 – 941 6305
+36 / 34 – 739 451

2800. Tatabánya,
Mártírok út 16. földszint

Nyitvatartás:

Hétfő, szerda, csütörtök:
15:00 – 19:00

Kedd, péntek:
9:00 – 14:00