Belso oldalak - Dr. Kovács István fogszakorvos Belso oldalak - Dr. Kovács István fogszakorvos

Belso oldalak

Esztétikus tömések

A helyi érzéstelenítés 2 %-os Septanest oldattal történik, injekció formájában. Az érzéstelenítés után kb. tíz perccel kitisztítjuk a fogakból az elszuvasodott részeket. Amennyiben a kialakított üreg mélysége nagy, alábéleljük a tömést, egy szigetelő réteget helyezünk el a tömés és a fog állománya közé, az utólagos érzékenység elkerülése végett. Ezután a felszíneket 30 másodpercig 37 %-os foszforsavval kezeljük, amit ugyanannyi ideig vízzel öblítünk, majd egy vékony ragasztóréteg (bond) után a tömést rétegenként felépítjük. Ezeket a rétegeket, egyenként UV lámpával világítjuk meg, ennek hatására megkeményedik a tömőanyag. A tömések felszínét korrigáljuk, hogy a fogak tökéletesen érintkezzenek egymással. Ezután a kész felületet polírozzuk, hogy olyan selymes fényt kapjon, mint a fog!

Belso oldalak

A tömőanyag

Kizárólag esztétikus fogtöméseket készítünk, amelyek színben teljesen megegyeznek a fog színével, gyakorlatilag észrevehetetlenek.
Az esztétikus fogtömés behelyezéskor lágy, UV fény hatására válik kemény anyaggá.
A folyékony műanyag mátrixban elképesztően apró, nanométeres, kerámia- és üvegszemcsék vannak. Egy 450 µm-es, kék fényt kibocsájtó UV lámpa hatására, a tömőanyagban, a fotoiniciátor megindítja a kémiai kötést, a szilárdulást. Az eredmény, fogszövet keménységű, élethű, fogszínű tömés.

Belso oldalak

Kérdése van?

Elérhetőségek

 

 

Áraink

1 felszínen8.000 Ft
2 felszínen9.000 Ft
3 felszínen10.000 Ft
4 felszínen11.000 Ft
Tömés alábélelése – 1 réteggel2.000 Ft
Tömés alábélelése – 2 réteggel4.000 Ft
Fogfelépítés Nordin csavarral15.000 Ft